tiistai 24. tammikuuta 2012

Tuorepastaa

 Ihanaa, kun saa opiskella alaa, jonka opintojaksoihin kuuluu ruuanlaitto! Harva saa ahertaa yliopistolla keittiössä... Teimme viime viikolla vaikka minkä näköistä ja makuista ruokaa, mm. pastaa. Olen aina kuvitellut, että pastan tekemiseen tarvitaan jotain taikavoimia, ja ettei se tavallisilta pulliaisilta onnistu, mutta yllätyksekseni se olikin ihan helppoa! Durumjauhoja (vehnäjauhotkin käy...), kananmunaa, himppasen suolaa ja tarvittaessa vettä. Sekasin vaan, ja vähäks aikaa, kun laittaa jääkaappii oottelee, niin sen jälkeen voi ruveta tekmään haluamansa näköistä pastaa. Ja keittämiseen iso kattila, runsaasti vettä ja suolaa, ja ei tarvi montaa minuuttia seisoa kattilan vieressä niin tuorepasta on kypsää! Innostuin sitten vielä viikonloppuna kotonakin tekemään, ja hyvin onnistui vaikken pastakonettakaan omista...


Ehkä sitä uskaltais useamminkin pastaa ruveta kotona tekemään nyt, kun on kerran koittanut!

6 kommenttia:

 1. oho, pastaa! Ootpas sä kaunis, voi mahoton. ja totta kai verhot on mun sinne kiikuttamat, oon iloinen kun ne on sulla! olivat niin kauan mulla että mukava tietää että ovat hyvässä kodissa :) ne oli pitkään jyväskyläs leikkihuoneessa, ainakin alkuun, muttet taida muistaa. niissä on kivat värit ja koukerot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos taas, ja jännä etten silloin kirppiksellä osannut yhdistää niitä verhoja teidän leikkihuoneeseen, vaikka nyt kyllä muistan! :D Mutta ovat kyllä kivan näköiset verhot (:

   Poista
 2. Voi apua miten söpöiltä pastat näyttävätkään noissa kuvissa!:-D ihania!

  VastaaPoista
 3. onko se oikeesti noin helppoa :---o ! oon kans luullu, että siihen tarvitaan yliluonnollisia voimia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siis yllätyin täysin, kun huomasin jopa itse kykeneväni tekemään pastaa! :D

   Poista