maanantai 25. huhtikuuta 2011

Aarreaitta

    Eilen oli projektina vanhan aitan tyhjennys, ja siivoilu kaikesta turhasta ja kelvottomasta tavarasta. Aitta ei ole vielä ollut meidän käsissämme montaa vuotta, joten se oli lähinnä täynnä vanhojen asukkaiden unohtuneita tavaroita, sekä remontista jääneitä säkkejä ja työkaljua, sekä miljoonia ikkuna raameja. Lähinnä tavaraa lensi pois heitettäväksi ja poltettavaksi, mutta kyllähän tuollaiset vanhat aitat pitävät aina sisällään pieniä aarteita. Vanhat kuvat olivat yksi niistä. Kuvat ovat aina kiehtovia, ja vanhat ihastuttavat pelkistetyllä ilmeellään. Laatikollinen jonkun sukulaisia, tuttuja, poikia, tyttöjä, hautajaisia, juhlia ja lampaita. Jonkun muistoja kätkevä laatikko. Löysimme myös vanhan kirjeen 1943 vuodelta, jossa sisko lähettää veljelleen pulla tarvikkeita, leipää ja lihaa, sekä kuulumiset. Valitettavasti maistiaisia ei ollut enää jäljellä!

         

 Suurena vanhojen astioiden fanaatikkona mieltä lämmitti, kun yhdestä pussistä paljastui jotakin vihreää. Iittalan kauniit kastehelmi kahvikupithan ne sieltä pilkisti! Kyseistä kastehelmeä on voinut nähdä kaupoissa, kun Iittala on tuonut osan astiastoista taas kauppoihin myyntiin. Mutta kyllä on mukava omistaa 4 räikeän vihreää ja vanhaa kahvikuppia kyseisestä astiasarjasta! On ne vaan niin ihastuttavia!  
  Nyt pihassa on kymmeniä vanhoja ikkunoita odottamassa, josko joku ystävällisesti veisi ne yön aikana pois!!

6 kommenttia:

 1. Mistäs niitä ikkunoita vosi kaydä hakemassa?

  VastaaPoista
 2. Ikkunoita olisi tarjolla Keski-Suomessa Joutsassa! Jos vaan mahdollista, niin tervetuloa!!!

  VastaaPoista
 3. Laittaisitko sähköpostiin vähän tietoja ikkunoista. Minkä kokoisia, samankokoisia, erikokoisia, paljonko, paljonko niitä saa hakea ja mihin hintaan? Kiitos. Kuvan jos toisenkin voi laittaa jos ei siitä suurta vaivaa ole.

  VastaaPoista
 4. Esa, valitettavasti Bloggeri ei suostu näyttämään minulle sähköpostiosoitettasi! Mielelläni laitteleisin tietoa enemmän ikkunoista, mutta tässä voisin sanoa, että eri kokoisia, ja valkoraamisia ikkunat ovat. En osaa arvioida nyt kun en ihan lähettyvillä ole paljonko niitä olisi, mutta sen voin selvittää myöhemmin! :)

  VastaaPoista
 5. No voi. renttalan.esa@gmail.com olisi se sähköposti. Jos sitten kun olet lähettyvillä, niin tarkastelisit asiaa. Kiitos taas. Hauskaa illan jatkoa sinulle ;) -e-

  VastaaPoista
 6. Kiitoksia, ja minä piakkoin laittelen tietoa enemmän, kuhan vapusta selvitään. Ja hyvät vaput!! :)

  VastaaPoista